Złocista i puszysta brioszka

zagłosuj teraz
Desser
20 porcji
średnie
4 h 30 m

Masz ochotę na pyszną, puszystą brioszkę na śniadanie lub przekąskę? Świetnie, Ptitchef ma jedną w magazynie dla Ciebie!


Składniki

20

Do złocenia:

Szacowany koszt: 2 (0.1€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania30 min


Obserwacje

Moje ciasto nie odchodzi od miski: Ciasto brioche jest kapryśne. Jeśli nie odchodzi od miski po 10 minutach wyrabiania z masłem, włóż miskę robota kuchennego do lodówki. Pozostaw ją na dobre dziesięć minut, a następnie ponownie zacznij wyrabiać ciasto. Ciasto łatwo się nagrzewa, a zbyt długie wyrabianie ma tendencję do jego podgrzewania.

Ciasto: ważne jest, aby dobrze wyrosło za każdym razem (kroki 4 i 6).

Wariacje: czy wiesz, jak zrobić warkocze? Nie wahaj się urozmaicić prezentacji, wykonując plecioną brioszkę z tego ciasta.

Dodatki: miłośnicy czekolady mogą dodać do ciasta kilka kawałków czekolady, aby było jeszcze smaczniejsze!



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+