Arbuzowe frosé: super orzeźwiający koktajl granita z rosé!
zagłosuj teraz
Nie skończyliśmy jeszcze oferować przepisów na aperitif (nasz ulubiony posiłek ;-) ). Dziś serwujemy nasze "Frosé" prosto z arbuza: wyjątkowo orzeźwiający koktajl w trybie "granita", zrobiony z arbuza i różowego wina. Niezwykle łatwy w przygotowaniu, zapewniamy, że zachwycisz nim swoich gości :-D
Składniki
8
Materiały
- 1 blender
- 1 durszlak
- Piłeczka do melona
- Małe parasole (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania10 h
- Przekroić arbuza na pół i wyciąć kulki z miąższu za pomocą melon ballera. Odstaw kulki na bok do lodówki.
- Usuń resztę miąższu i przenieś go do blendera (nie cały arbuz zmieści się w blenderze, więc zalecamy robienie tego partiami).
- Dodać rosé do blendera i zmiksować. Przecedzić mieszaninę przez sito, aby upewnić się, że jest płynna. Po zmiksowaniu wszystkich składników, umieścić w pojemniku w zamrażarce na co najmniej 1 noc.
- Wyjąć pojemnik z zamrażarki i "rozbić" mieszaninę przed przeniesieniem jej do łupin arbuza.
- Udekorować kulkami arbuza i świeżą miętą (opcjonalnie) lub kolorowymi parasolkami :-)
Obserwacje
Jak mogę zarządzać dawką mojego koktajlu? Aby "dozować" ilość alkoholu, kup arbuza o różnej wielkości.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!