Orzeźwiająca błękitna laguna
zagłosuj teraz
Koktajl Blue Lagoon został stworzony przez Andy'ego MacElhona w Paryżu w latach 60. ubiegłego wieku jako odmiana koktajlu White Lady, wymyślonego wcześniej przez jego ojca. Kiedy Curaçao pojawiło się na rynku likierów, Andy MacElhon wpadł na pomysł włączenia go do swojej receptury zamiast Triple Sec z koktajlu jego ojca. Ilość cytryny można dostosować do własnych upodobań i dostosować goryczkę. Najlepiej podawać z kruszonym lodem dla maksymalnej świeżości. Koktajl ten jest idealny na orzeźwiający dzień przy basenie lub jako aperitif w letni wieczór!
Składniki
1
Przygotowanie
- Umieść wódkę, curaçao i sok z cytryny w shakerze do koktajli.
- Zamknąć shaker i wstrząsnąć.
- Podawać w szklance do margarity wypełnionej kruszonym lodem.
- Udekoruj kawałkiem limonki. Twoja Błękitna Laguna jest gotowa!
Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia. Pij z umiarem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!