Szwajcarska lemoniada z mlekiem skondensowanym

zagłosuj teraz
Drink
5 porcji
łatwe
5 min

Szwajcarska lemoniada, która jest niczym innym jak brazylijską lemoniadą, przygotowywana jest ze skórki cytryny, lodu i cukru. Jednak jedną z odmian, która sprawia, że sok ten jest jeszcze bardziej kremowy, jest mleko skondensowane, które pomaga zrównoważyć kwaśny smak cytryny. Oczywiście można go przygotować ze słodzikami, aby zmniejszyć ilość kalorii i ochłodzić się bez wyrzutów sumienia w upalne dni. Sprawdź nasze kroki poniżej↓↓


Składniki

5
Szacowany koszt: 2.25 (0.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie



Obserwacje

Jak długo można przechowywać lemoniadę?
Zaleca się picie lemoniady, gdy tylko będzie gotowa.

Jak mogę osłodzić lemoniadę bez mleka skondensowanego?
Oprócz mleka skondensowanego, lemoniadę możemy słodzić między innymi cukrem, miodem, syropem klonowym, słodzikami.

Czy mogę zrobić lemoniadę z sycylijskiej cytryny?
Oczywiście, w tym przypadku należy użyć tylko 2 cytryn, ponieważ cytryny sycylijskie są zazwyczaj większe niż cytryny zielone.

Czy mogę obrać cytrynę, aby przygotować lemoniadę?
Nie ma problemu. Jeśli cytryna nie jest organiczna, jest to nawet wskazane.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+