Tosty francuskie z masłem orzechowym i galaretką
zagłosuj teraz
Jeśli nigdy nie próbowałeś tej mieszanki smaków, zachęcamy Cię do tego! Amerykanie są ekspertami w tego typu kanapkach, przygotowują je często jako poranną przekąskę. Ale my nadaliśmy jej nowy wymiar, przygotowując ją w wersji french toast. Jeśli nie wiesz, co to jest, jest bardzo podobne do naszych francuskich tostów :) Wchodzisz w to?
Składniki
5
Szacowany koszt: 4.28Euros€ (0.86€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
- Wymieszaj mleko + jajka + cukier + wanilię w misce.
- Weź 2 kromki brioszki, posmaruj jedną masłem orzechowym, a drugą dżemem.
- Zamknąć kanapkę i namoczyć w przygotowanym mleku.
- Roztop odrobinę masła na patelni. Smażyć kanapkę na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
- Przekrawamy kanapkę na pół i gotowe, smacznego! Jeśli chcesz, możesz posypać je cukrem pudrem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!