Jak obrać paprykę ze skóry na patelni?

zagłosuj teraz
Jak obrać paprykę ze skóry na patelni?
Inny
1 porcji
łatwe
55 min

Czy jest lepsze warzywo na lato niż papryka? Niezależnie od tego, czy jest żółta, czerwona czy zielona w sezonie letnim, zawsze jest idealnym rozwiązaniem, smacznym i kolorowym w tym samym czasie. Jedynym problemem jest jej lekkostrawność, która czasami uniemożliwia jej pełne docenienie. W rzeczywistości rozwiązanie jest bardzo proste i polega na obraniu papryki, dzięki czemu to warzywo bez skórki będzie bardziej strawne. W tym przepisie wyjaśniamy, jak w kilku krokach można obrać paprykę, najpierw podsmażając ją na patelni!


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.45 (0.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania40 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać obraną paprykę?
3/4 dnia w lodówce w szczelnym pojemniku.

Jak mogę wykorzystać obraną paprykę w kuchni?
Istnieje niezliczona ilość przepisów, które można przygotować z papryki bez skórki. Doskonale sprawdzają się jako przyprawa do letniego pierwszego dania, ale także jako dodatek do dania głównego. Można je również wykorzystać do przygotowania sosów lub przetworów (w takim przypadku należy je konserwować w oleju).

Jak obrać paprykę ze skóry, jeśli nie chcę używać patelni?
Istnieją inne metody opisane na naszej stronie internetowej, które pozwolą ci obrać paprykę. Oprócz patelni, można użyć piekarnika, kuchenki mikrofalowej, frytownicy powietrznej, grilla lub obrać surowe warzywa bezpośrednio.

Dlaczego warto używać torebki do zamrażania do obierania papryki?
Umieszczenie papryki w szczelnie zamkniętej torebce do zamrażania pozwoli na uwolnienie pary i ciepła z warzyw, co ułatwi obieranie po schłodzeniu



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+