Jak obrać surową paprykę ze skóry
Latem nie ma nic lepszego niż smaczna sałatka, zwłaszcza jeśli jest przygotowana z najbardziej kolorowego i aromatycznego warzywa sezonu: papryki. Aby jednak danie było lżejsze i bardziej lekkostrawne, zalecamy obranie papryki. Lubisz przepisy z surową pap ryką ? Spróbuj obrać je w mgnieniu oka, postępując zgodnie z procedurą krok po kroku.
Składniki
Materiały
- Obieraczka/nóż
- Deska do krojenia
Przygotowanie
- Umyć i osuszyć paprykę, a następnie pokroić ją w plastry wzdłuż rowków. Oczyść każdy plasterek, usuwając białą część i nasiona.
- Usuń skórkę za pomocą obieraczki (lub ostrego noża, ale będzie to mniej praktyczne).
- Surowe papryki są obrane i gotowe do użycia w przepisach!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać surową paprykę bez skórki?
4-5 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.
Czy mogę zamrozić obraną surową paprykę?
Tak. Pokrój je na kawałki i umieść w torebkach do zamrażania.
Jak mogę wykorzystać surową paprykę?
Surowa papryka świetnie nadaje się jako dodatek do dań lub jako składnik kolorowego letniego makaronu na zimno.
Czy mogę obrać paprykę nawet po ugotowaniu?
Oczywiście! Do obierania papryki można używać piekarnika, frytownicy, kuchenki mikrofalowej i patelni. Wyjaśnienia dotyczące wszystkich tych metod można znaleźć na naszej stronie internetowej.
Jak mogę stwierdzić, którą paprykę najlepiej kupić?
Kupując paprykę w supermarkecie, upewnij się, że jej miąższ jest jędrny i gładki. Nie powinien być pomarszczony ani mieć plam na powierzchni. Wybierając paprykę, staraj się wybierać najcięższe owoce (które zazwyczaj są również najbardziej dojrzałe).