Jak obrać surową paprykę

zagłosuj teraz
Jak obrać surową paprykę
Inny
1 porcji
łatwe
5 min

Latem nie ma nic lepszego niż smaczna sałatka, zwłaszcza jeśli jest przygotowana z najbardziej kolorowego i aromatycznego warzywa sezonu: papryki. Aby jednak danie było lżejsze i bardziej lekkostrawne, zalecamy obranie papryki. Lubisz przepisy z surową papryką? Spróbuj obrać je w mgnieniu oka, postępując zgodnie z procedurą krok po kroku.


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.45 (0.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie


Obserwacje

Jak długo można przechowywać surową paprykę bez skórki?
4-5 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czy mogę zamrozić obraną surową paprykę?
Tak. Pokrój je na kawałki i umieść w torebkach do zamrażania.

Jak mogę wykorzystać surową paprykę?
Surowa papryka świetnie nadaje się jako dodatek do dań lub jako składnik kolorowego letniego makaronu na zimno.

Czy mogę obrać paprykę nawet po ugotowaniu?
Oczywiście! Do obierania papryki można używać piekarnika, frytownicy, kuchenki mikrofalowej i patelni. Wyjaśnienia dotyczące wszystkich tych metod można znaleźć na naszej stronie internetowej.

Jak mogę stwierdzić, którą paprykę najlepiej kupić?
Kupując paprykę w supermarkecie, upewnij się, że jej miąższ jest jędrny i gładki. Nie powinien być pomarszczony ani mieć plam na powierzchni. Wybierając paprykę, staraj się wybierać najcięższe owoce (które zazwyczaj są również najbardziej dojrzałe).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+