Kokosowa bułka z marakują, idealna jako yule log
zagłosuj teraz
To jest piekielnie ulepszona bułka z masłem! Świetny pomysł na słoneczny, owocowy deser, który byłby również idealny jako tort urodzinowy :-) Jest łatwy w przygotowaniu, a poniżej przedstawiamy nasz przepis wraz ze zdjęciami, aby wszystko zilustrować. Smacznego!
Składniki
6
Genoise :
Śmietana :
Szacowany koszt: 6.42Euros€ (1.07€/porcja)
Materiały
- 1 mikser elektryczny
- 1 forma do ciasta biszkoptowego (lub blacha do pieczenia)
- papier do pieczenia
- 1 szpatułka
- wilgotna ściereczka
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania12 min
- Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier i ponownie ubić. Gdy masa będzie dobrze połączona, dodać żółtka i wanilię i dobrze wymieszać.
- Przesiej mąkę i starty kokos do masy za pomocą miksera lub szpatułki. Przenieś ciasto na blachę do pieczenia wyłożoną natłuszczonym pergaminem do pieczenia.
- Włożyć kremy do zamrażarki. Piec biszkopt przez 12 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika, przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do ostygnięcia.
- Ubij zimną śmietankę, zimną śmietankę kokosową, mascarpone, wanilię i cukier na sztywno.
- Rozsmaruj krem (zachowaj trochę na później ↓) na biszkopcie i posyp wierzch startym kokosem. Rozłóż miąższ z marakui (zachowaj trochę na później ↓) na całej powierzchni.
- Delikatnie zwinąć biszkopt. Przełożyć do naczynia do serwowania.
- Przykryć roladę kremem i posypać startym kokosem. Na wierzch dodać odrobinę miąższu z marakui i udekorować połówką marakui.
- Schłodzić, aż będzie gotowe do spożycia. I voila, gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!