Alzackie precle

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
średnie
40 min

Możesz cieszyć się dużymi, miękkimi preclami o każdej porze dnia! Dowód na to, że nie trzeba podróżować do Niemiec, Austrii czy Alzacji, aby cieszyć się tymi cudami posypanymi gruboziarnistą solą. I nie wahaj się urozmaicić smaku, zastępując sól sezamem, makiem lub słonecznikiem ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować idealne ciasto na wysokiej jakości precle!


Składniki

4

Kąpiel parząca :

Szacowany koszt: 1.34 (0.33€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Sól gruboziarnista: można jej użyć do posypania precli.

Cukier: jest niezbędny, ponieważ odżywia drożdże. Bez niego ciasto nie wyrośnie.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+