Panierowane babybels w frytkownicy powietrznej

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
10 porcji
łatwe
10 min

Wszyscy znamy słynny ciepły kozi ser jako dodatek do sałatek, ale czy kiedykolwiek próbowałeś panierowanego Babybela? Dzięki naszemu szybkiemu i łatwemu przepisowi na frytownicę powietrzną uzyskasz nieodparcie chrupiące Babybels na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku, z bardzo małą ilością tłuszczu i gotowe w zaledwie kilka minut. Idealne jako aperitif lub dodatek do sałatek :-)

Składniki

10

Materiały

  • Frytkownica powietrzna
  • Olej roślinny w sprayu

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panierowane Babybels w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 1Rozwinąć Babybels i zanurzyć je w roztrzepanym jajku. Obtoczyć w mące.
  • Panierowane Babybels w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 2Zanurz w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Panierowane Babybels w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 3Spryskaj tacę frytkownicy powietrznej olejem. Umieść w niej Babybel pokryte bułką tartą i polej je większą ilością oleju.
  • Panierowane Babybels w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 4Gotować w trybie Air Fry w temperaturze 200°C przez 5 minut.
  • Panierowane Babybels w frytkownicy powietrznej - Przygotowanie krok 5Wyjąć panierowane babybels z tacki i podawać na gorąco! Smacznego!

Obserwacje

Czy mogę zamrozić panierowany Babybel?
Można je zamrażać bez żadnych obaw!

Jak przechowywać panierowany Babybel?
Umieść je w szczelnej puszce w chłodnym miejscu, a będą przechowywane przez 3 dni.

Jakiego sosu powinienem użyć do panierowanej Babybel?
Polecamy sos pesto! Można je również maczać w tradycyjnym ketchupie, majonezie lub sosie barbecue...

Jak przyprawić panierowane Babybel
Do mąki lub bułki tartej można dodać przyprawy!

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: