Bruschetta z łososiem i awokado

zagłosuj teraz
Bruschetta z łososiem i awokado
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Nie masz czasu na gotowanie? Nie ma nic lepszego niż bruschetta na zimno z małą sałatką! Połączenie łososia i awokado to pewniak :-)

Składniki

2

Materiały

  • tostowane bułki, wędzony łosoś, awokado, zioła prowansalskie, oliwa z oliwek, sól, pieprz, cytryna

Przygotowanie

  • Pokrój plastry wędzonego łososia w paski.
    Przekrój awokado na pół i usuń pestkę przed pokrojeniem każdej połówki na plasterki.

    Na kromce tosta ułóż plastry wędzonego łososia, a następnie plastry awokado.

    Posyp ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i oliwą z oliwek (i/lub cytryną).

    I gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: