Calamares a la romana - panierowane kalmary w cieście

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
35 min

Dziś ugotujemy jedno z najpopularniejszych dań na hiszpańskim wybrzeżu, chrupiące kalmary w panierce, znane również jako calamares a la romana. Zazwyczaj podaje się je jako przystawkę z plasterkiem cytryny lub, jak w innych miejscach, w kanapce. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przygotować te smażone kalmary tak, jak robi się to w wielu barach i restauracjach, postępuj zgodnie z poniższym przepisem krok po kroku.


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min

Obserwacje

Jak rozpoznać, że ciasto jest gotowe? Zanurz palec w cieście. Powinno być pokryte cienką warstwą. Jeśli okaże się, że ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj trochę więcej mąki, aż będzie w sam raz.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+