Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący

Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
21 min

Nasz przepis na panierowany camembert sprawi, że będzie on jeszcze bardziej chrupiący i rozpływający się w ustach! Jest łatwy w przygotowaniu i może być podawany jako aperitif lub z mieszanką sałat na kolację. Aby uzyskać miękki, rozpływający się ser po pokrojeniu, postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu krok po kroku i obejrzyj wersję wideo na końcu ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.62 (0.66€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 min


Obserwacje

Smażenie na patelni: jeśli nie masz frytkownicy, usmaż panierowane kawałki camemberta na rozgrzanym oleju na patelni, uważając, aby nie smażyć zbyt długo, aby camembert nie wypłynął.
Pieczenie w piekarniku: umieść panierowane kawałki na blasze do pieczenia i skrop olejem. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Nie da to tak złocistego, chrupiącego rezultatu jak smażenie w głębokim tłuszczu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+