Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący

Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
21 min

Nasz przepis na panierowany camembert sprawi, że będzie on jeszcze bardziej chrupiący i rozpływający się w ustach! Jest łatwy w przygotowaniu i może być podawany jako aperitif lub z mieszanką sałat na kolację. Aby uzyskać miękki, rozpływający się ser po pokrojeniu, postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu krok po kroku i obejrzyj wersję wideo na końcu ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.62 (0.66€/porcja)

Materiały

  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 min

  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 1Pokrój zimny camembert na 8 równych części.
  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 2Każdy plaster camemberta obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć kawałki w roztrzepanych jajkach, używając 2 widelców.
  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 3Następnie przepuścić przez bułkę tartą, aby pokryć cały kawałek. Następnie ponownie przepuścić przez jajka i ponownie przez bułkę tartą.
  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 4Ten krok zapewnia, że zewnętrzna warstwa jest wystarczająco gruba, aby zapobiec wyciekaniu camemberta podczas gotowania. Umieść panierowane kawałki w zamrażarce na 20 minut.
  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 5Smażyć na gorącym oleju (190°C) przez 1 minutę lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
  • Camembert panierowany, rozpływający się i chrupiący - Przygotowanie krok 6Teraz panierowany camembert jest gotowy!

Obserwacje

Smażenie na patelni: jeśli nie masz frytkownicy, usmaż panierowane kawałki camemberta na rozgrzanym oleju na patelni, uważając, aby nie smażyć zbyt długo, aby camembert nie wypłynął.
Pieczenie w piekarniku: umieść panierowane kawałki na blasze do pieczenia i skrop olejem. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Nie da to tak złocistego, chrupiącego rezultatu jak smażenie w głębokim tłuszczu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+