Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku
zagłosuj teraz
Fani kuchni japońskiej z pewnością znają sałatkę coleslaw! Podawany jako przystawka, jest chrupiącym sposobem na rozpoczęcie posiłku. Tym razem przygotuj go w domu! To bardzo proste, ale sekret tkwi w przyprawach. Wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.2Euros€ (0.3€/porcja)
Przygotowanie
- Pokroić ćwiartkę kapusty w cienkie paski. Wymieszać ocet z cukrem.
- Gdy cukier się rozpuści, wlej tę mieszaninę do posiekanej kapusty i dobrze wymieszaj rękami. Pozostawić w lodówce na 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
- Odcedź kapustę i wyciśnij jak najwięcej płynu.
- Dodaj nuoc nam, sos sojowy i olej. Dodać nasiona sezamu i dobrze wymieszać.
- A teraz sałatka coleslaw w japońskim stylu jest gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!