Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
4 h

Fani kuchni japońskiej z pewnością znają sałatkę z kapusty! Podawana jako przystawka, jest chrupiącym sposobem na rozpoczęcie posiłku. Tym razem przygotuj ją w domu! To bardzo proste, ale sekret tkwi w przyprawach. Wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ↓

Składniki

4

Przygotowanie

  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 1Pokrój ćwiartkę kapusty w cienkie paski. Wymieszaj ocet z cukrem.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 2Gdy cukier się rozpuści, wlej tę mieszaninę na pokrojoną kapustę i dobrze wymieszaj rękami. Pozostaw w lodówce na 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 3Odcedź kapustę i wyciśnij jak najwięcej płynu.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 4Dodaj nuoc nam, sos sojowy i olej. Dodaj prażone nasiona sezamu i dobrze wymieszaj.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 5A oto, twoja sałatka z kapusty w japońskim stylu jest gotowa!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: