Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
4 h

Fani kuchni japońskiej z pewnością znają sałatkę coleslaw! Podawany jako przystawka, jest chrupiącym sposobem na rozpoczęcie posiłku. Tym razem przygotuj go w domu! To bardzo proste, ale sekret tkwi w przyprawach. Wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.2 (0.3€/porcja)

Przygotowanie


  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 1Pokroić ćwiartkę kapusty w cienkie paski. Wymieszać ocet z cukrem.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 2Gdy cukier się rozpuści, wlej tę mieszaninę do posiekanej kapusty i dobrze wymieszaj rękami. Pozostawić w lodówce na 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 3Odcedź kapustę i wyciśnij jak najwięcej płynu.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 4Dodaj nuoc nam, sos sojowy i olej. Dodać nasiona sezamu i dobrze wymieszać.
  • Chrupiąca sałatka z kapusty po japońsku - Przygotowanie krok 5A teraz sałatka coleslaw w japońskim stylu jest gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+