Halloumi z miodem grillowane w frytkownicy powietrznej

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
12 min

Czy wiesz, co to jest halloumi? Ten twardy cypryjski ser? Cóż, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, nie przegap tego kawałka, który zdecydowaliśmy się grillować we frytownicy powietrznej z odrobiną miodu i ziół prowansalskich, idealny do dodania do sałatki lub na tostach :-)


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jak przechowywać halloumi?
Resztki można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 1 do 2 dni. Aby ponownie podgrzać, użyj frytkownicy powietrznej lub patelni na średnim ogniu, aż będzie gorący i lekko chrupiący. Unikaj kuchenki mikrofalowej, ponieważ może ona sprawić, że ser stanie się gumowaty.

Jak podawać halloumi?
Grillowany halloumi jest pyszny podawany na gorąco, bezpośrednio po ugotowaniu. Możesz dodać nasiona sezamu dla chrupkości lub świeże zioła, takie jak pietruszka lub kolendra, dla odrobiny świeżości. Ser ten doskonale komponuje się ze świeżymi sałatkami lub grillowanymi warzywami!

Czy mogę przygotować ten przepis bez frytkownicy powietrznej?
Tak, możesz grillować halloumi na patelni, postępując zgodnie z instrukcjami tutaj.

Jakie dodatki powinienem podać do grillowanego halloumi z miodem?
To danie dobrze komponuje się z grillowanymi warzywami, sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych lub grillowanym chlebem pita. Można je również podawać z dipami, takimi jak tzatziki lub hummus, aby uzyskać jeszcze smaczniejsze doznania.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+