Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
45 min

Odkryj nowy sposób na cieszenie się kalafiorem jako przystawką! Tutaj prezentujemy go w postaci kremu, połączonego z mlekiem kokosowym i posypanego wędzonym łososiem. To łatwy przepis o kremowej konsystencji. To świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia kalafiora ;-)

Składniki

4

Materiały

  • Rondel
  • Blender ręczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 1Umyj kalafior i pokrój na małe kawałki.
    Umieść w rondlu i dodaj mleko kokosowe. Gotuj przez 35 minut na średnim ogniu.
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 2Po ugotowaniu zmiksuj całość za pomocą blendera ręcznego.
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 3Przełóż krem kalafiorowo-kokosowy do miseczek i posyp kawałkami wędzonego łososia oraz nasionami sezamu.

    Smacznego!

Obserwacje

Jeśli krem wydaje się zbyt gęsty, nie wahaj się dodać odrobiny wody.

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: