Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia
zagłosuj teraz
Odkryj nowy sposób na cieszenie się kalafiorem jako przystawką! Tutaj prezentujemy go w postaci kremu, połączonego z mlekiem kokosowym i posypanego wędzonym łososiem. To łatwy przepis o kremowej konsystencji. To świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia kalafiora ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.8Euros€ (1.7€/porcja)
Materiały
- Rondel
- Blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Umyj kalafior i pokrój na małe kawałki.
Umieścić w rondlu i dodać mleko kokosowe. Gotować przez 35 minut na średnim ogniu. - Po ugotowaniu zmiksuj mieszaninę za pomocą blendera ręcznego.
- Łyżkę kremu kalafiorowo-kokosowego przełożyć do miseczek i posypać kawałkami wędzonego łososia oraz sezamem.
Smacznego!
Obserwacje
Jeśli krem wydaje się zbyt gęsty, nie wahaj się dodać odrobiny wody.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!