Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
45 min

Odkryj nowy sposób na cieszenie się kalafiorem jako przystawką! Tutaj prezentujemy go w postaci kremu, połączonego z mlekiem kokosowym i posypanego wędzonym łososiem. To łatwy przepis o kremowej konsystencji. To świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia kalafiora ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.8 (1.7€/porcja)

Materiały

  • Rondel
  • Blender ręczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 1Umyj kalafior i pokrój na małe kawałki.
    Umieścić w rondlu i dodać mleko kokosowe. Gotować przez 35 minut na średnim ogniu.
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 2Po ugotowaniu zmiksuj mieszaninę za pomocą blendera ręcznego.
  • Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia - Przygotowanie krok 3Łyżkę kremu kalafiorowo-kokosowego przełożyć do miseczek i posypać kawałkami wędzonego łososia oraz sezamem.

    Smacznego!

Obserwacje

Jeśli krem wydaje się zbyt gęsty, nie wahaj się dodać odrobiny wody.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+