Łatwa i kolorowa zupa buraczkowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
25 min

Dodaj trochę koloru do swojego posiłku dzięki tej zupie z buraków! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że można ją podawać w miseczkach, na talerzach lub w szklankach jako aperitif. Udekorowana jogurtem, pestkami dyni i natką pietruszki, to nowy sposób przyrządzania buraków :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Rozcieńczyć kostkę rosołową w 50 cl gorącej wody. Odstawić na bok.
    Obierz i pokrój ziemniaki w kawałki. Smażyć na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez kilka minut.
  • Dodaj pokrojone buraki i 50 cl bulionu i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
  • W międzyczasie wymieszaj jogurt z solą.
  • Po ugotowaniu zmiksować zupę z buraków i podawać.
    Dekoracja: udekoruj zupę odrobiną jogurtu, kilkoma pestkami dyni i listkami pietruszki.
    Smacznego!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: