Łatwa i kolorowa zupa buraczkowa
zagłosuj teraz
Dodaj trochę koloru do swojego posiłku dzięki tej zupie z buraków! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że można ją podawać w miseczkach, na talerzach lub jako aperitif. Udekorowana jogurtem, pestkami dyni i natką pietruszki, to nowy sposób przyrządzania buraków :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozcieńczyć kostkę rosołową w 50 ml gorącej wody. Odstawić na bok.
Obierz i pokrój ziemniaki. Smażyć na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez kilka minut. - Dodaj pokrojone buraki i 50 cl bulionu i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
- W międzyczasie wymieszaj jogurt z solą.
- Po ugotowaniu zmiksować zupę z buraków i podawać.
Dekoracja: udekoruj zupę odrobiną jogurtu, kilkoma pestkami dyni i listkami pietruszki.
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!