Łatwa sałatka cezar
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie zamawiałeś już "sałatkę Cezara" w restauracji ;-) Dlaczego tym razem nie zrobić jej w domu? Bardzo łatwa w przygotowaniu, sekretem tej sałatki z paskami kurczaka jest dressing! Prosty i skuteczny przepis na kolację można znaleźć tutaj.
Składniki
4
Na sałatkę :
Do sosu :
Na grzanki :
Szacowany koszt: 7.32Euros€ (1.83€/porcja)
Materiały
- Patelnia
- Rondel
- Blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Ugotuj paski kurczaka na złoty kolor.
Przygotuj jajka na twardo: zanurz je we wrzącej wodzie na 10 minut.
Przygotuj grzanki: wlej trochę oliwy z oliwek na rozgrzaną patelnię, a następnie dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.
Pokrój chleb w kostkę i zrumień na patelni.
Przygotuj sos: za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj musztardę, sól, sos Worcestershire, sok z cytryny i pieprz.
Dodawaj oliwę po trochu, kontynuując miksowanie.
Gdy uzyskasz gęstą konsystencję, dodaj starty parmezan i całe jajko, a następnie ponownie zmiksuj.
Umieść rdzeń jednej sałaty rzymskiej w misce sałatkowej.
Ułóż paski kurczaka na sałatce.
Dodaj pokrojone w ćwiartki jajka na twardo. Następnie polej sałatkę dressingiem Cezar, po czym dodaj do niej wiórki parmezanu. Na koniec ułóż na wierzchu grzanki.
Sałatka Cezar jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!