Łatwa sałatka cezar
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie zamawiałeś już "sałatkę Cezara" w restauracji ;-) Dlaczego tym razem nie zrobić jej w domu? Bardzo łatwa w przygotowaniu, sekretem tej sałatki z paskami kurczaka jest dressing! Prosty i skuteczny przepis na kolację można znaleźć tutaj.
Składniki
4
Na sałatkę :
Do sosu :
Na grzanki :
Szacowany koszt: 7.32Euros€ (1.83€/porcja)
Materiały
- Patelnia
- Rondel
- Blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Ugotuj paski kurczaka na złoty kolor.
- Przygotuj jajka na twardo: zanurz je we wrzącej wodzie na 10 minut.
- Przygotuj grzanki: wlej trochę oliwy z oliwek na rozgrzaną patelnię, a następnie dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.
- Pokrój pokrojony chleb w kostkę i zrumień na patelni.
- Przygotuj sos: za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj musztardę, sól, sos Worcesterschire, sok z cytryny i pieprz.
- Dodawaj oliwę po trochu, kontynuując miksowanie.
- Gdy uzyskasz gęstą konsystencję, dodaj starty parmezan i całe jajko i ponownie zmiksuj.
- Umieść rdzeń jednej sałaty rzymskiej w misce sałatkowej.
- Ułóż paski kurczaka na sałatce.
- Dodaj pokrojone w ćwiartki jajka na twardo. Następnie polej sałatkę dressingiem Cezar, po czym dodaj do niej wiórki parmezanu. Na koniec ułóż na wierzchu grzanki.
- Sałatka Cezar jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!