Libański tabbouleh, hiper aromatyczny i świeży, jak lubimy

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 15 m

Szukasz świeżości na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Gwarantowana eksplozja smaków ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe będą w euforii. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie latem.

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
  • Przepłucz bulghur kilka razy, wyciśnij go i umieść w misce.
  • Umyj pomidory i pokrój je w kostkę.
    Obierz cebulę i drobno posiekaj.
    Dodaj do miski i wymieszaj.
  • Umyj, usuń łodygi z pietruszki i mięty, a następnie posiekaj je i dodaj do miski przed wymieszaniem.
  • Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
  • Umieść wszystko w lodówce na 1 godzinę.

    Smacznego!

Obserwacje

Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: