Libański tabbouleh, hiper aromatyczny i świeży, jak lubimy
zagłosuj teraz
Szukasz świeżości na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Gwarantowana eksplozja smaków ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe będą w euforii. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie latem.
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
- Przepłucz bulghur kilka razy, wyciśnij go i umieść w misce.
- Umyj pomidory i pokrój je w kostkę.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Dodaj do miski i wymieszaj. - Umyj, usuń łodygi z pietruszki i mięty, a następnie posiekaj je i dodaj do miski przed wymieszaniem.
- Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
- Umieść wszystko w lodówce na 1 godzinę.
Smacznego!
Obserwacje
Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!