Libański tabbouleh, hiper aromatyczny i świeży, jak lubimy

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 15 m

Szukasz świeżości na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Gwarantowana eksplozja smaków ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe będą w euforii. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie latem.


Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h


Obserwacje

Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+