Mille feuille z łososiem i zielonym jabłkiem
zagłosuj teraz
Kto powiedział, że mille feuilles są automatycznie słodkie? Udowodnimy, że się mylisz, prezentując tę pikantną, świeżą wersję bez pieczenia! Do przygotowania tego prostego, bezglutenowego przepisu potrzebne są tylko 3 składniki: łosoś, jabłko i świeży kozi ser. Posyp odrobiną koperku i gotowe! Świetny pomysł, gdy szukasz prostego przepisu na świąteczny posiłek!
Składniki
3
Szacowany koszt: 7.18Euros€ (2.39€/porcja)
Materiały
- Wykrojnik do ciasta
- Torebka na ciasto (opcjonalnie).
Przygotowanie
Umyj jabłko i pokrój je w cienkie, okrągłe plasterki.
Nałóż odrobinę świeżego koziego sera na plasterek jabłka.
Za pomocą okrągłego wykrawacza do ciasta wielkości plasterków jabłka, wytnij 3 kółka z plastrów wędzonego łososia. Resztę pokrój na małe kawałki.
Umieść kilka kawałków wędzonego łososia na wierzchu świeżego sera. Następnie powtórz czynność: położ kolejny plasterek jabłka, posmaruj go serem, a następnie położ kilka kawałków wędzonego łososia.
Na wierzchu łososia ułóż ostatni plasterek jabłka, posmaruj odrobiną świeżego sera i ułóż okrągły plasterek wędzonego łososia. Za pomocą rękawa do wyciskania udekoruj pozostałym świeżym serem i posyp ziołami, takimi jak koperek lub szczypiorek.
A teraz mille feuilles z łososiem i zielonym jabłkiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!