Łosoś mille feuille z zielonym jabłkiem
zagłosuj teraz
Kto powiedział, że mille feuilles są automatycznie słodkie? Udowodnimy, że się mylisz, prezentując tę pikantną, świeżą wersję bez pieczenia! Do przygotowania tego prostego, bezglutenowego przepisu potrzebne są tylko 3 składniki: łosoś, jabłko i świeży kozi ser. Posyp odrobiną koperku i gotowe!) Świetny pomysł, gdy szukasz prostego przepisu na świąteczny posiłek!
Składniki
3
Szacowany koszt: 7.18Euros€ (2.39€/porcja)
Materiały
- Wykrojnik do ciasta
- Torebka na ciasto (opcjonalnie).
Przygotowanie
- Umyj jabłko i pokrój w cienkie, okrągłe plasterki.
- Nałóż odrobinę świeżego koziego sera na plasterek jabłka.
- Za pomocą okrągłego wykrawacza do ciasta wielkości plasterków jabłka, wytnij 3 kółka z plastrów wędzonego łososia. Resztę pokroić na małe kawałki.
- Umieść kilka kawałków wędzonego łososia na wierzchu fromage frais. Następnie powtórzyć czynność: położyć kolejny plasterek jabłka, posmarować go serkiem, a następnie położyć kilka kawałków wędzonego łososia.
- Na wierzchu łososia ułożyć ostatni plasterek jabłka, posmarować odrobiną fromage frais i ułożyć okrągły plasterek wędzonego łososia. Za pomocą rękawa do wyciskania udekorować pozostałym fromage frais i posypać ziołami, takimi jak koperek lub szczypiorek.
- A teraz mille feuilles z łososiem i zielonym jabłkiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!