Paszteciki z cukinii i fety
zagłosuj teraz
Te placki z cukinii i fety z pewnością zachęcą całą rodzinę do jedzenia warzyw. Są tak łatwe do zrobienia, że można je nawet podawać jako aperitif z sosem jogurtowym ;-) W przeciwnym razie są idealne z mieszanką sałat na kolację. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku poniżej ↓
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.31Euros€ (0.55€/porcja)
Materiały
- Wycinarki do kół
- papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Cukinie umyć i grubo posiekać. Posiekać cukinie w maszynce do mielenia mięsa (lub zetrzeć na tarce).
- Usuń cały sok z cukinii, rozgniatając ją na sicie.
- Rozgnieć ser feta widelcem. Dodać tymianek, rozmaryn, pieprz i rozgnieciony ząbek czosnku i dobrze wymieszać.
- Następnie dodaj mąkę, jajko i cukinię i dobrze wymieszaj.
- Na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmarowanej oliwą z oliwek uformować małe kupki za pomocą foremek do ciastek. Skropić oliwą z oliwek.
- Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez 20 minut.
- I voilà, galette są gotowe! Podawać z sosem jogurtowym: wymieszać jogurt z solą, pieprzem, oliwą z oliwek i ziołami.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!