Prawdziwy przepis na jajecznicę
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz wytrawne śniadania, wypróbuj naszą jajecznicę. Ten łatwy w przygotowaniu, rozpływający się w ustach przepis delikatnie Cię rozbudzi i doda energii! Nie wahaj się podać tej jajecznicy na tostach lub angielskich muffinach!
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.81Euros€ (0.41€/porcja)
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania3 min
Gotowania15 min
- Roztopić masło na patelni na małym ogniu.
Ubić jajka na omlet z solą. Wlać na roztopione na patelni masło. - Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego. Regularnie mieszać szpatułką.
- Jaja będą stopniowo koagulować.
- Gdy zaczną odrywać się od dna patelni, zdjąć z ognia.
- Dodaj odrobinę gałki muszkatołowej do jajek.
- Jajecznica jest już gotowa!
Obserwacje
Gotowanie: powolne gotowanie jest niezbędne dla uzyskania kremowej konsystencji.
Śmietana: niektóre przepisy dodają śmietanę do jajek. Jeśli jednak jajka są gotowane powoli, nie ma potrzeby dodawania śmietany.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!