Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem
zagłosuj teraz
Planujesz piknik? Weź ze sobą sajgonki! Przepis, który jest łatwy do powtórzenia i gwarantuje, że się nie ugotuje ;-) Tutaj postanowiliśmy połączyć słodkie i pikantne smaki, mieszając wędzonego łososia i zielone jabłka. Można je również pokroić na małe kawałki i podać gościom jako aperitif!
Składniki
2
Szacowany koszt: 5.82Euros€ (2.91€/porcja)
Materiały
- Naczynie do ciasta
Przygotowanie
- Przygotuj składniki, aby mieć wszystko pod ręką do dekoracji płatów ryżowych.
Jabłko: obrać i pokroić w plasterki.
Sałata i pietruszka: opłucz i osusz.
Łosoś: pokrój na małe kawałki lub paski. - Wlej trochę gorącej wody do naczynia do zapiekania. Zanurz w niej arkusz ryżu na kilka sekund, aż zmięknie, a następnie umieść go na płaskiej powierzchni (blat roboczy lub deska do krojenia).
- Przykryj górną część arkusza ryżem, aby łatwiej było go zwinąć.
Postępować w następujący sposób: sałata / pietruszka / wędzony łosoś / jabłko. - Po nałożeniu nadzienia zwinąć arkusz, pamiętając o złożeniu boków do wewnątrz, aby zapobiec wydostawaniu się nadzienia.
- Powtórzyć z pozostałymi arkuszami ryżu.
Zaprezentować roladki w niezmienionej formie lub przeciąć je na środku.
Smacznego!
Obserwacje
Jabłko: jeśli nie lubisz słodko-słonych połączeń, możesz zastąpić jabłko ogórkiem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!