Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
15 min

Planujesz piknik? Weź ze sobą sajgonki! Przepis, który jest łatwy do powtórzenia i gwarantuje, że się nie ugotuje ;-) Tutaj postanowiliśmy połączyć słodkie i pikantne smaki, mieszając wędzonego łososia i zielone jabłka. Można je również pokroić na małe kawałki i podać gościom jako aperitif!


Składniki

2
Szacowany koszt: 5.82 (2.91€/porcja)

Materiały

  • Naczynie do ciasta

Przygotowanie

  • Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem - Przygotowanie krok 1Przygotuj składniki, aby mieć wszystko pod ręką do dekoracji płatów ryżowych.
    Jabłko: obrać i pokroić w plasterki.
    Sałata i pietruszka: opłucz i osusz.
    Łosoś: pokrój na małe kawałki lub paski.
  • Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem - Przygotowanie krok 2Wlej trochę gorącej wody do naczynia do zapiekania. Zanurz w niej arkusz ryżu na kilka sekund, aż zmięknie, a następnie umieść go na płaskiej powierzchni (blat roboczy lub deska do krojenia).
  • Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem - Przygotowanie krok 3Przykryj górną część arkusza ryżem, aby łatwiej było go zwinąć.
    Postępować w następujący sposób: sałata / pietruszka / wędzony łosoś / jabłko.
  • Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem - Przygotowanie krok 4Po nałożeniu nadzienia zwinąć arkusz, pamiętając o złożeniu boków do wewnątrz, aby zapobiec wydostawaniu się nadzienia.
  • Sajgonki z wędzonym łososiem i jabłkiem - Przygotowanie krok 5Powtórzyć z pozostałymi arkuszami ryżu.
    Zaprezentować roladki w niezmienionej formie lub przeciąć je na środku.

    Smacznego!

Obserwacje

Jabłko: jeśli nie lubisz słodko-słonych połączeń, możesz zastąpić jabłko ogórkiem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+