Tarta z boćwiną i tartym serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
55 min

Nigdy tak naprawdę nie wiadomo, jak ugotować boćwinę... Mamy idealne rozwiązanie: tarta z boćwiną! Pikantna tarta, która jest tak łatwa w przygotowaniu, że cała rodzina będzie mogła spróbować tego warzywa! Tutaj możesz skosztować naszej wegetariańskiej tarty z odrobiną tartego sera, aby jeszcze bardziej rozpłynąć się w ustach :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.61 (0.6€/porcja)

Materiały

  • Naczynie do ciasta
  • Patelnia do smażenia
  • Deska do krojenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj cebulę. Odłożyć na bok.
    Oddziel liście boćwiny (zielona część) od boków (biała część). Opłucz liście, a następnie drobno posiekaj.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 2Zrumienić cebulę na patelni z oliwą z oliwek.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 3Gdy się roztopią, dodaj posiekane liście boćwiny.
    Dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 10-15 minut.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 4W międzyczasie ubić jajko na omlet i wymieszać ze śmietaną. Dodać starty ser, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
    Dodaj tę mieszankę do ugotowanej boćwiny i cebuli i wymieszaj.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 5Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem. Nakłuć spód widelcem.
    Wlać nadzienie z boćwiny.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 6Piec tartę przez 30 - 35 minut w temperaturze 180°C.
  • Tarta z boćwiną i tartym serem - Przygotowanie krok 7Podawać natychmiast z mieszanką sałat!
    Smacznego :-)


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+