Tarta z boćwiną i tartym serem
zagłosuj teraz
Nigdy tak naprawdę nie wiadomo, jak ugotować boćwinę... Mamy idealne rozwiązanie: tarta z boćwiną! Pikantna tarta, która jest tak łatwa w przygotowaniu, że cała rodzina będzie mogła spróbować tego warzywa! Tutaj możesz skosztować naszej wegetariańskiej tarty z odrobiną tartego sera, aby jeszcze bardziej rozpłynąć się w ustach :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.61Euros€ (0.6€/porcja)
Materiały
- Naczynie do ciasta
- Patelnia do smażenia
- Deska do krojenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
- Obierz i posiekaj cebulę. Odłożyć na bok.
Oddziel liście boćwiny (zielona część) od boków (biała część). Opłucz liście, a następnie drobno posiekaj. - Zrumienić cebulę na patelni z oliwą z oliwek.
- Gdy się roztopią, dodaj posiekane liście boćwiny.
Dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 10-15 minut. - W międzyczasie ubić jajko na omlet i wymieszać ze śmietaną. Dodać starty ser, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
Dodaj tę mieszankę do ugotowanej boćwiny i cebuli i wymieszaj. - Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem. Nakłuć spód widelcem.
Wlać nadzienie z boćwiny. - Piec tartę przez 30 - 35 minut w temperaturze 180°C.
- Podawać natychmiast z mieszanką sałat!
Smacznego :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!