Pikle z czerwonej cebuli, idealne do wzbogacenia dań!
Dla tych, którzy nie wiedzą, pikle to warzywa marynowane w occie i używane jako przyprawa do wielu potraw! Termin ten pochodzi od angielskiego czasownika "to pickle", który oznacza "konserwować w solance". Pozwala to na dłuższe przechowywanie warzyw, nadając im jednocześnie przyjemny octowy smak, który ożywia na przykład sałatki lub ziemniaki en papillote! Nie wahaj się wypróbować tej metody z różnymi warzywami (kalafior, ogórek, marchewka, rzodkiewka i wiele innych) :-)
Składniki
Materiały
- 1 słoik 1L
Przygotowanie
- Umyj i obierz czerwoną cebulę, a następnie drobno pokrój.
- W rondelku wymieszaj biały ocet i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wymieszać z solą i różowymi jagodami. Pozostawić do ostygnięcia.
- Umieść cebulę w czystym garnku. Wlej mieszaninę octu do słoika.
- Zamknąć słoik i schłodzić przez co najmniej 24 godziny przed podaniem.
- A teraz pikle są gotowe do uzupełnienia wszystkich dań!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać pikle?
Do miesiąca w szczelnym słoiku w chłodnym miejscu. Im dłużej będą leżakować, tym silniejszy będzie ich smak.
Jakiego octu powinienem używać do marynat?
Można również użyć cydru, białego wina lub octu z czerwonego wina.
Jakiej cebuli powinienem użyć do pikli?
Do przygotowania tego przepisu możesz użyć dowolnej cebuli! Nie wahaj się użyć innych warzyw, takich jak ogórki, kalafior, marchew itp. do przygotowania tego przepisu - to zależy od Ciebie!
Jakich jagód użyć w piklach?
Możesz dodać różowe jagody lub wybraną paprykę!