Bułeczki z raclette

zagłosuj teraz
Przekąska
9 porcji
średnie
1 h 20 m

Ciesz się smakiem raclette w bochenku chleba dzięki tym bułeczkom raclette! Szynka, ser i bułeczki przygotowane przy użyciu japońskiej metody tanghzong. Dzięki tej metodzie bułeczki będą wyjątkowo miękkie :-) Twoi goście pokochają ten pocieszający i oryginalny przepis, niezależnie od tego, czy podasz go na aperitif, czy z sałatką na kolację! Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wykonać ten przepis z całkowitym spokojem, dzięki naszym pisemnym wyjaśnieniom, zdjęciom i filmom ;-)


Składniki

9

Tangzhong :

Szacowany koszt: 2.98 (0.33€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Tanghzong: jest to japońska metoda, która nadaje chlebowi nieporównywalną miękkość! Metoda ta polega na podgrzaniu wody do 65° z jedną piątą jej wagi w mące, aby uzyskać ciasto, które dziesięciokrotnie zwiększa zawartość glutenu w chlebie.

Drożdże: Drożdże nie mogą mieć kontaktu z solą lub cukrem, ponieważ spowoduje to ich dezaktywację! Można na przykład umieścić drożdże po jednej stronie miski, a sól i cukier po drugiej, lub wykopać "dołek", w którym umieścimy drożdże.
Jeśli używasz suchych drożdży, będziesz potrzebować 5 g. Przed użyciem należy rozpuścić je w odrobinie ciepłego mleka!

3- Możesz przykryć miskę folią spożywczą i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w lodówce na 1 noc. Ułatwi to pracę z ciastem.

Krok 4: Odgazowanie oznacza usunięcie powietrza z ciasta.

Ciasto: z ciasta można zrobić zwykły bochenek kanapkowy lub udekorować go inaczej: dodać chipsy czekoladowe, aby uzyskać słodką wersję!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+