Chrupiące placuszki z tuńczyka w frytkownicy powietrznej: nieodparta przekąska!

zagłosuj teraz
Przekąska
2 porcji
łatwe
50 min

Kto nie uwielbia dobrych frytek z tuńczykiem? Oprócz tego, że jest to świetna opcja na szybką i pożywną przekąskę, przepis ten jest idealny dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać, ponieważ używamy frytownicy powietrznej (lub robimy je w piekarniku, jeśli wolisz). Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, podawaj placuszki z tuńczyka z wybranym sosem, takim jak sos jogurtowy, sos tatarski lub prosty dodatek do sałatki. Po prostu otwórz puszkę, kolego! Sprawdź poniższy przepis:


Składniki

2

Do panierowania:

Szacowany koszt: 2.54 (1.27€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać placki z tuńczyka?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. Odgrzewać we frytkownicy powietrznej lub piekarniku.

Czy mogę zamrozić placki z tuńczyka?
Tak, bez problemu.

Czy mogę usmażyć placki z tuńczyka tradycyjnymi metodami?
Oczywiście, że można. Postępuj zgodnie z tą samą procedurą, a następnie usmaż je w dużej ilości gorącego oleju i odcedź, gdy będą złotobrązowe. Można je również przygotować w piekarniku, bez smażenia.

Jakie sosy mogą towarzyszyć pierożkom z tuńczykiem?
Podawać między innymi z sosem tare, sosem jogurtowym, tzatziki.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+