Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem
zagłosuj teraz
Crostini to łatwa, chrupiąca i bardzo smaczna przystawka. Jest bardzo aromatyczna, ponieważ jest zrobiona z parmezanu i oregano. Możesz również doprawić je innymi ziołami i przyprawami według własnego uznania. Sprawdź składniki i przygotuj tę chrupiącą przekąskę już dziś!
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.73Euros€ (0.43€/porcja)
Materiały
- miska
- forma
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania25 min
- Umieść mąkę i ser w misce. Wymieszaj i dodaj wodę, aż będzie kremowa, ale nie płynna. Dopraw solą, pieprzem, papryką i oregano. Ponownie wymieszać.
- Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia. Uwaga: powinna to być cienka warstwa ciasta.
- Piec w temperaturze 200°C przez około 20 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
- Smacznego! Jeśli wolisz, podawaj z sosami.
Obserwacje
Jak przechowywać crostini?
Przechowywać w szczelnym pojemniku do 4 dni. Sprawdź, czy nadal są chrupiące.
Jak zrobić crostini bezglutenowe?
Zastąp mąkę pszenną tapioką.
O co dokładnie chodzi?
Ilość wody zależy od jakości mąki. Ważne jest, aby ciasto było kremowe, ale nie płynne.
Nie przesadzaj z przyprawami:
Sekret dobrego crostini tkwi w przyprawach. Dodaj inne przyprawy według własnego uznania.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!