Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
30 min

Crostini to łatwa, chrupiąca i bardzo smaczna przystawka. Jest bardzo aromatyczna, ponieważ jest zrobiona z parmezanu i oregano. Możesz również doprawić je innymi ziołami i przyprawami według własnego uznania. Sprawdź składniki i przygotuj tę chrupiącą przekąskę już dziś!


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.73 (0.43€/porcja)

Materiały

  • miska
  • forma

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania25 min
  • Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem - Przygotowanie krok 1Umieść mąkę i ser w misce. Wymieszaj i dodaj wodę, aż będzie kremowa, ale nie płynna. Dopraw solą, pieprzem, papryką i oregano. Ponownie wymieszać.
  • Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem - Przygotowanie krok 2Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia. Uwaga: powinna to być cienka warstwa ciasta.
  • Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem - Przygotowanie krok 3Piec w temperaturze 200°C przez około 20 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
  • Crostini, chrupiąca przystawka z parmezanem - Przygotowanie krok 4Smacznego! Jeśli wolisz, podawaj z sosami.

Obserwacje

Jak przechowywać crostini?
Przechowywać w szczelnym pojemniku do 4 dni. Sprawdź, czy nadal są chrupiące.

Jak zrobić crostini bezglutenowe?
Zastąp mąkę pszenną tapioką.

O co dokładnie chodzi?
Ilość wody zależy od jakości mąki. Ważne jest, aby ciasto było kremowe, ale nie płynne.

Nie przesadzaj z przyprawami:
Sekret dobrego crostini tkwi w przyprawach. Dodaj inne przyprawy według własnego uznania.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+