Hummus z czerwonej papryki

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Hummus to pyszna pasta z ciecierzycy pochodząca z Bliskiego Wschodu, bardzo kremowa i bardzo smaczna. W oryginalnym przepisie nie ma czerwonej papryki, ale tutaj postanowiliśmy nadać jej szczególny charakter i po prostu nie można się jej oprzeć i jest bardzo aromatyczna. Przepis na przystawkę lub przystawkę w towarzystwie chleba pita, paluszków warzywnych i nie tylko. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej i ciesz się hummusem z czerwonej papryki.


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.66 (0.44€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Czym jest hummus?
Hummus to bardzo kremowa pasta, pochodząca z Bliskiego Wschodu, wytwarzana z ciecierzycy i tahini (puree sezamowe).

Jak długo można przechowywać hummus z chili?
Aby zabezpieczyć hummus, należy skropić go oliwą z oliwek, przechowywać w szczelnym pojemniku (lub przykryć folią) i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.

Czy mogę użyć innych kolorów papryki?
Nie jest to wskazane, ponieważ czerwona papryka jest najsłodsza.

Jak podaje się hummus?
Tradycyjnie podaje się go z libańskim chlebem, chlebem pita, ale można go również podawać z innymi rodzajami chleba, a nawet paluszkami warzywnymi.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+