Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Niezależnie od tego, czy zrobisz je w ostatniej chwili w wielki dzień, czy następnego dnia z resztek, te małe płatkowe sosny z dwoma łososiami sprawią, że Twoje kubki smakowe będą chrupać! Są tak łatwe do zrobienia, że nie wahaj się zaangażować swoich dzieci i stwórzcie razem smaczne rodzinne zajęcie :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 10.55 (1.76€/porcja)

Materiały

  • Drewniane kilofy

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min

  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Rozsmarować serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 2Pokroić plastry wędzonego łososia i filet z łososia w paski. Rozłóż oba łososie na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 3Z ciasta francuskiego wyciąć paski o szerokości około 1 cm.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 4Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 5Nakłuć drewnianym szpikulcem.
    Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać sezamem.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 6Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 7I to wszystko, Twoje choinki w płatkach z dwoma łososiami są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+