Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia
zagłosuj teraz
Niezależnie od tego, czy zrobisz je w ostatniej chwili w wielki dzień, czy następnego dnia z resztek, te małe płatkowe sosny z dwoma łososiami sprawią, że Twoje kubki smakowe będą chrupać! Są tak łatwe do zrobienia, że nie wahaj się zaangażować swoich dzieci i stwórzcie razem smaczne rodzinne zajęcie :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 10.55Euros€ (1.76€/porcja)
Materiały
- Drewniane szpikulce
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Rozwiń ciasto francuskie. Rozsmaruj serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
Pokrój plastry wędzonego łososia i filet z łososia w paski. Rozłóż oba rodzaje łososia na całej powierzchni ciasta.
Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości około 1 cm.
Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
Nakłuj drewnianym szpikulcem.
Ułóż na blasze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp sezamem.Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
I to wszystko, Twoje choinki z ciasta francuskiego z dwoma łososiami są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!