Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Niezależnie od tego, czy zrobisz je w ostatniej chwili w wielki dzień, czy następnego dnia z resztek, te małe płatkowe sosny z dwoma łososiami sprawią, że Twoje kubki smakowe będą chrupać! Są tak łatwe do zrobienia, że nie wahaj się zaangażować swoich dzieci i stwórzcie razem smaczne rodzinne zajęcie :-)

Składniki

6

Materiały

  • Drewniane szpikulce

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Rozsmaruj serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 2Pokrój plastry wędzonego łososia i filet z łososia w paski. Rozłóż oba rodzaje łososia na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 3Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości około 1 cm.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 4Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 5Nakłuj drewnianym szpikulcem.
    Ułóż na blasze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp sezamem.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 6Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 7I to wszystko, Twoje choinki z ciasta francuskiego z dwoma łososiami są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: