Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia
zagłosuj teraz
Niezależnie od tego, czy zrobisz je w ostatniej chwili w wielki dzień, czy następnego dnia z resztek, te małe płatkowe sosny z dwoma łososiami sprawią, że Twoje kubki smakowe będą chrupać! Są tak łatwe do zrobienia, że nie wahaj się zaangażować swoich dzieci i stwórzcie razem smaczne rodzinne zajęcie :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 10.55Euros€ (1.76€/porcja)
Materiały
- Drewniane kilofy
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Rozwiń ciasto francuskie. Rozsmarować serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
- Pokroić plastry wędzonego łososia i filet z łososia w paski. Rozłóż oba łososie na całej powierzchni ciasta.
- Z ciasta francuskiego wyciąć paski o szerokości około 1 cm.
- Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
- Nakłuć drewnianym szpikulcem.
Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać sezamem. - Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
- I to wszystko, Twoje choinki w płatkach z dwoma łososiami są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!