Konfitura pomidorowa i bazylia

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
5 min

Ten sos z pomidorów confit, czosnku i bazylii można dodać do hummusu, guacamole i tapenady. Ten bardzo aromatyczny sos jest idealny do chipsów i paluszków warzywnych. Bez gotowania i z zaledwie 4 składnikami, przygotowanie go zajmie tylko chwilę ;-)

Składniki

4

Materiały

  • 1 rozdrabniacz

Przygotowanie

  • Umieść wszystkie składniki w rozdrabniaczu i zmiksuj.
    Aby uzyskać wyjątkowo gładką mieszankę, można dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, w której leżakowały pomidory kandyzowane.
  • Umieść smarowidło w misce i schłódź, aż będzie gotowe do podania.

    Smacznego!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: