Konfitura pomidorowa i pasta bazyliowa

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
5 min

Ten sos z pomidorów confit, czosnku i bazylii można dodać do hummusu, guacamole i tapenady. Ten bardzo aromatyczny sos jest idealny do chipsów i paluszków warzywnych. Bez gotowania i z zaledwie 4 składnikami, będziesz w stanie wykonać zadanie w mgnieniu oka ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.77 (0.19€/porcja)

Materiały

  • 1 rozdrabniacz

Przygotowanie


  • Umieść wszystkie składniki w rozdrabniaczu i zmiksuj.
    Aby uzyskać wyjątkowo gładką mieszankę, można dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, w której leżakowały pomidory konserwowe.
  • Umieść smarowidło w misce i schłódź, aż będzie gotowe do podania.

    Smacznego!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+