Kremowy pasztet z dyni i fety z odrobiną miodu

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
1 h 10 m

Pasztet dyniowy z serem feta i miodem, będący nieodpartym połączeniem smaków i tekstur, to wyrafinowana i pocieszająca opcja na przystawki i przystawki. Doskonale pasuje do chleba, tostów, herbatników, a nawet jako nadzienie do kanapek. Zdrowy i pyszny przepis dla miłośników jedzenia. Wystarczy postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:


Składniki

6

Polewa (opcjonalnie):

Szacowany koszt: 5.63 (0.94€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Jak długo można przechowywać pasztet z dyni i fety?
Przykryć folią lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 3 do 5 dni.

Jak podawać pasztet z dyni i fety?
Podawaj go z chlebem, tostami, paluszkami warzywnymi lub, jeśli wolisz, użyj go do wypełnienia kanapek i wrapów.

Jakich ziół mogę użyć w tym przepisie?
My użyliśmy rozmarynu, który można doskonale zastąpić tymiankiem.

Jakich orzechów mogę użyć?
Użyj orzechów włoskich, nerkowca lub brazylijskich, surowych lub prażonych. Chociaż jest to opcjonalne, doda to wyjątkowego charakteru.

Przestrzegaj czasu leżakowania w lodówce
Jak tylko ciasto będzie gotowe, przykryj miskę folią i wstaw do lodówki na 30-60 minut. Jest to średni czas, w którym pasztet z dyni i fety stężeje i będzie gotowy do spożycia.

Czy mogę zastąpić miód?
W przepisie wegańskim miód można zastąpić syropem z agawy lub syropem klonowym.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+