Krokiety z białej fasoli

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
30 min

Masz puszkę białej fasoli i nie wiesz, co z nią zrobić? Zamiast wrzucać ją na patelnię, wypróbuj nasz przepis na krokiety. Łatwe i zabawne, pokochają je młodzi i starsi ;-) Świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia roślin strączkowych!

Składniki

4

Materiały

  • Maszynka do mielenia mięsa
  • Łyżeczki do kawy

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Krokiety z białej fasoli - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) w misce maszynki do mielenia mięsa i zmiksuj.
  • Krokiety z białej fasoli - Przygotowanie krok 2Rozgrzej olej na patelni. Za pomocą małej łyżki nabierz trochę mieszanki fasoli i uformuj małe quenelle. Przelewaj mieszankę z jednej łyżki na drugą, dobrze zgarniając, aż quenelle stopniowo się uformuje.
  • Krokiety z białej fasoli - Przygotowanie krok 3Umieść uformowane quenelle bezpośrednio w gorącym oleju. Powtarzaj czynność, aż do wyczerpania mieszanki (uważając, aby dokładnie usmażyć quenelle).
  • Krokiety z białej fasoli - Przygotowanie krok 4Delikatnie odwróć quenelle; powinny być lekko zrumienione. Zdejmij je z patelni i umieść na papierze absorbującym.
  • Krokiety z białej fasoli - Przygotowanie krok 5A teraz krokiety z białej fasoli są gotowe!

Obserwacje

Biała fasola: jeśli nie używasz gotowanej fasoli, możesz dodać przyprawy, takie jak kminek, aby urozmaicić smak krokietów.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: