Krokiety z białej fasoli
zagłosuj teraz
Masz puszkę białej fasoli i nie wiesz, co z nią zrobić? Zamiast wrzucać ją na patelnię, wypróbuj nasz przepis na krokiety. Łatwe i zabawne, pokochają je młodzi i starsi ;-) Świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia roślin strączkowych!
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.96Euros€ (0.24€/porcja)
Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa
- Łyżeczki do kawy
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) w misce rozdrabniacza i zmiksuj.
- Rozgrzać olej na patelni. Za pomocą małej łyżki nabrać trochę mieszanki fasoli i uformować małe quenelle. Przelewać mieszaninę z jednej łyżki na drugą, dobrze zgarniając, gdy quenelle stopniowo się formuje.
- Umieść powstałe quenelle bezpośrednio w gorącym oleju. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania mieszanki (uważając, aby dokładnie ugotować quenelle).
- Delikatnie odwróć pierogi; powinny być lekko zrumienione. Zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.
- A teraz krokiety z białej fasoli są gotowe!
Obserwacje
Biała fasola: jeśli nie używasz gotowanej fasoli, możesz dodać przyprawy, takie jak kminek, aby urozmaicić smak krokietów.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!