Popcorn o smaku pizzy
zagłosuj teraz
Z tym popcornem przenosimy go na wyższy poziom! Jeśli już lubimy popcorn jako przekąskę lub jako dodatek do sobotniego filmu, możemy nadać mu odrobinę smaku w bardzo prosty i szybki sposób. Dodajemy odrobinę masła, aby przyprawy lepiej przylegały, a popcorn był smaczniejszy i to wszystko!
Składniki
4
Do popcornu:
Polewa:
Szacowany koszt: 2.06Euros€ (0.51€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
- Przygotowanie popcornu:
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni. Następnie dodać ziarna kukurydzy i przykryć patelnię, aby popcorn mógł się uprażyć. - W zależności od siły ognia, wyjście zajmie mniej lub więcej czasu. Około 5-7 minut.
- Umieść popcorn w misce i dodaj roztopione masło. Dobrze wymieszaj, aby się wchłonęło.
- Dodać oregano + paprykę + sól + parmezan. Dobrze wymieszać.
- I miłego oglądania! :)
Obserwacje
* Jeśli lubisz lekko słone potrawy, możesz pominąć dodawanie soli, ponieważ parmezan jest słony sam w sobie.
* Parmezan można zastąpić dowolnym innym rodzajem startego sera.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!