Prefou z czosnkiem i pietruszką
zagłosuj teraz
Chrupiący chleb z masłem i czosnkiem... Trzeba przyznać, że ten rodzaj pewniaka ma w sobie wszystko :-D Cóż, taka jest idea Préfou! Ten specjał z Wandei jest idealny jako aperitif! A dla dodatkowego smaku dodaliśmy świeżą pietruszkę: wspaniały dodatek. Po kilku minutach w piekarniku otrzymasz łatwy, złocisty przepis na aperitif. Tylko od Ciebie zależy, jak go przygotujesz, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓
Składniki
6
Materiały
- Mincer
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Obierz i posiekaj ząbki czosnku.
W rozdrabniaczu zmiksować posiekane miękkie masło, czosnek i natkę pietruszki. - Przekroić bagietkę wzdłuż i posmarować obie strony poprzednią mieszanką. Zamknąć chleb, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
- Pokrój chleb na małe kawałki (około 1 cm szerokości) i piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 200°C.
- Teraz jest gotowe! Smacznego i dziel się ciepłem :-)
Obserwacje
Prefou można udekorować innymi składnikami. Można je dostosować do własnych upodobań, dodając na przykład ser lub zastępując pietruszkę bazylią.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!