Prefou z czosnkiem i pietruszką

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Chrupiący chleb z masłem i czosnkiem... Trzeba przyznać, że ten rodzaj pewniaka ma w sobie wszystko :-D Cóż, taka jest idea Préfou! Ten specjał z Wandei jest idealny jako aperitif! A dla dodatkowego smaku dodaliśmy świeżą pietruszkę: wspaniały dodatek. Po kilku minutach w piekarniku otrzymasz łatwy, złocisty przepis na aperitif. Tylko od Ciebie zależy, jak go przygotujesz, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓


Składniki

6

Materiały

  • Mincer

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min

  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj ząbki czosnku.
    W rozdrabniaczu zmiksować posiekane miękkie masło, czosnek i natkę pietruszki.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 2Przekroić bagietkę wzdłuż i posmarować obie strony poprzednią mieszanką. Zamknąć chleb, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 3Pokrój chleb na małe kawałki (około 1 cm szerokości) i piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 4Teraz jest gotowe! Smacznego i dziel się ciepłem :-)

Obserwacje

Prefou można udekorować innymi składnikami. Można je dostosować do własnych upodobań, dodając na przykład ser lub zastępując pietruszkę bazylią.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+