Prefou z czosnkiem i pietruszką

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Chrupiący chleb z masłem i czosnkiem... Trzeba przyznać, że ten rodzaj pewniaka ma w sobie wszystko :-D Cóż, taka jest idea Préfou! Ten specjał z Wandei jest idealny jako aperitif! A dla dodatkowego smaku dodaliśmy świeżą pietruszkę: wspaniały dodatek. Po kilku minutach w piekarniku otrzymasz łatwy, złocisty przepis na aperitif. Tylko od Ciebie zależy, jak go przygotujesz, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓

Składniki

6

Materiały

  • Hachoir

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj ząbki czosnku.
    W rozdrabniaczu zmiksuj posiekane miękkie masło, czosnek i natkę pietruszki.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 2Przekrój bagietkę wzdłuż i posmaruj obie strony poprzednią mieszanką. Zamknij chleb, owiń folią spożywczą i schłódź przez 30 minut.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 3Pokrój chleb na małe kawałki (około 1 cm szerokości) i piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Prefou z czosnkiem i pietruszką - Przygotowanie krok 4Teraz jest gotowe! Smacznego i dziel się ciepłem :-)

Obserwacje

Prefou można udekorować innymi składnikami. Można je dostosować do własnych upodobań, dodając na przykład ser lub zastępując pietruszkę bazylią.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: