Bułka oreo

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
2 h 15 m

Lubisz herbatniki Oréo? Zrób z nich ciasto! Ale nie byle jakie ciasto... Postaw na bezpieczny wybór, jeśli chodzi o ciasto: ciasto w roladzie ;-) To świetny sposób na uzyskanie wszystkich ulubionych smaków Oréo w jednym dużym deserze! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, jak zrobić to rolowane ciasto, korzystając z naszych objaśnień fotograficznych / pisemnych i wideo. Niczego nie przegapisz!


Składniki

10
Szacowany koszt: 5.22 (0.52€/porcja)

Materiały

  • Mincer
  • Folia spożywcza

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
  • Oddzielić śmietanę od herbatników. Posiekaj herbatniki, aby uzyskać proszek.
  • Podgrzej śmietankę w rondelku i zalej nią czekoladę. Wymieszać do uzyskania konsystencji ganache. Dodać proszek biszkoptowy i 20 ml mleka i wymieszać.
  • Rozłóż ciasto na folii spożywczej.
  • Dodaj 30 ml mleka i masło do kremu Oreo i wymieszaj. Rozłóż tę mieszankę na czarnym cieście. Zawinąć w folię spożywczą, aby uformować kiełbasę. Schłodzić przez 2 godziny.
  • Posypać proszkiem oreo i startym kokosem! Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+