Bułka oreo
zagłosuj teraz
Lubisz herbatniki Oréo? Zrób z nich ciasto! Ale nie byle jakie ciasto... Postaw na bezpieczny wybór, jeśli chodzi o ciasto: ciasto w roladzie ;-) To świetny sposób na uzyskanie wszystkich ulubionych smaków Oréo w jednym dużym deserze! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, jak zrobić to rolowane ciasto, korzystając z naszych objaśnień fotograficznych / pisemnych i wideo. Niczego nie przegapisz!
Składniki
10
Szacowany koszt: 5.22Euros€ (0.52€/porcja)
Materiały
- Mincer
- Folia spożywcza
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
- Oddzielić śmietanę od herbatników. Posiekaj herbatniki, aby uzyskać proszek.
- Podgrzej śmietankę w rondelku i zalej nią czekoladę. Wymieszać do uzyskania konsystencji ganache. Dodać proszek biszkoptowy i 20 ml mleka i wymieszać.
- Rozłóż ciasto na folii spożywczej.
- Dodaj 30 ml mleka i masło do kremu Oreo i wymieszaj. Rozłóż tę mieszankę na czarnym cieście. Zawinąć w folię spożywczą, aby uformować kiełbasę. Schłodzić przez 2 godziny.
- Posypać proszkiem oreo i startym kokosem! Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!