Czekoladowe szaszłyki owocowe na zakończenie posiłku!
zagłosuj teraz
Nie ma potrzeby zbyt intensywnie myśleć o deserze! Wystarczy pokroić świeże owoce, ułożyć je na drewnianym patyczku i posmarować rozpuszczoną czekoladą. Prosty, skuteczny przepis, który jest idealny do dzielenia się z całą rodziną na przekąskę ;-)
Składniki
3
Szacowany koszt: 4.05Euros€ (1.35€/porcja)
Materiały
- Drewniane kilofy
Przygotowanie
- Pokrój owoce na kawałki i ułóż je na drewnianych patyczkach.
- Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub bemarze.
Aby starannie posmarować szaszłyki, umieść roztopioną czekoladę w woreczku do wyciskania (lub woreczku do zamrażania) i odetnij koniec (lub róg woreczka do zamrażania). - Posmaruj nim szaszłyki i umieść resztę czekolady w naczyniu, w którym możesz maczać pozostałe kawałki owoców ;-) Smacznego!
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!