Domowe snickersy: daktyle, orzeszki ziemne i czekolada - zdrowa przekąska bez dodatku cukru

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
30 min

Wszyscy znamy pyszne batony czekoladowe Snickers, które smakują jak orzeszki ziemne i czekolada! Ich jedyna wada? Duża ilość cukru, która sprawia, że są one trochę guilty pleasure... Ale bez paniki! Opracowaliśmy przepis na zdrową, wegańską, bezglutenową przekąskę bez dodatku cukru, w której znajdziesz wszystkie smaki, które uwielbiamy w słynnym batoniku czekoladowym! Oprócz tego, że jest to szybka przekąska bez gotowania, będziesz potrzebować tylko 4 składników do przygotowania tego przepisu (lub 3, jeśli sam zrobisz masło orzechowe), co również stanowi doskonałą przekąskę przed sportem!


Składniki

10

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania25 min


Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać te domowe Snickersy?

Przekąski można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez około 1 tydzień.

Czym mogę zastąpić puree orzechowe?

Puree z orzeszków ziemnych można zastąpić na przykład puree z migdałów lub orzechów laskowych albo masłem orzechowym (masło orzechowe zawiera dodatek cukru).

Czego mogę użyć zamiast gorzkiej czekolady?

Bez obaw można zastąpić ciemną czekoladę mleczną lub białą czekoladą!

Jak zrobić domowe puree z orzeszków ziemnych?

Wystarczy zmiksować prażone orzeszki ziemne na gładką masę. Prażymy nieprażone orzeszki ziemne przez 10 minut w temperaturze 200°C, aby przygotować nasze domowe purée orzechowe, które smakuje jak prażone orzeszki ziemne.

Czy możemy zamrozić te zdrowe Snickersy?

Tak, można!

Czy ten przepis jest zdrowy?

Ten przepis nie zawiera dodatku cukru i jest idealny jako przekąska przed sesją sportową!

Czy ten przepis jest wegański?

Jest to rzeczywiście przepis wegański (pamiętaj, aby kupić wegańską ciemną czekoladę).

Czy ten przepis jest bezglutenowy?

Ten przepis jest naturalnie bezglutenowy! Możesz więc cieszyć się smakiem Snickersa bez wyrzutów sumienia!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+