Krówki z orzechami laskowymi - kwadraty z czekolady i orzechów laskowych
zagłosuj teraz
Szukasz słodkiego przysmaku na przerwę na kawę? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Czekoladowe krówki z orzechami laskowymi! Ta angielska słodycz zachwyci również Twoje kubki smakowe w porze przekąski lub na deser ;-) Bardzo łatwy w przygotowaniu, nie będziesz potrzebować wielu składników, aby odtworzyć to cudo. Orzechy laskowe, czekolada, mleko skondensowane i odrobina wanilii. Skorzystaj z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów, aby ulec pokusie ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.65Euros€ (0.94€/porcja)
Materiały
- 1 małe naczynie żaroodporne
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania15 min
- Rozgrzej piekarnik do 170°C. Umieść orzechy laskowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz przez 15 minut. Grubo zmiażdżyć orzechy laskowe nożem.
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, zdejmij z ognia i dodaj mleko skondensowane. Dodać wanilię i dobrze wymieszać. Wmieszać posiekane orzechy laskowe.
- Wlej masę do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadź równomiernie i wygładź wierzch szpatułką. Schłodzić przez minimum 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.
- Wyjąć z lodówki i pokroić na kawałki - gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!