Orzeszki ziemne pralinowe, chouchous

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
25 min

Znane również jako "chouchous", te łatwe do zrobienia domowe orzeszki ziemne z pralinami to prawdziwy przysmak. Wyjaśniając krok po kroku poniżej, przekonasz się, że ten przepis jest łatwy do wykonania :-) To idealny sposób na przeniesienie wesołego miasteczka do domu, ku uciesze dzieci. Jeśli nie przepadasz za orzeszkami ziemnymi, nic nie stoi na przeszkodzie, aby wypróbować ten przepis z orzechami włoskimi, migdałami lub orzechami laskowymi ;-) Urozmaicaj przyjemności, będzie jeszcze lepiej! Zjedz je na przekąskę lub w przerwie na herbatę/kawę, żeby było jeszcze smaczniej ^^.

Składniki

10

Materiały

  • Rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Orzeszki ziemne pralinowe, chouchous - Przygotowanie krok 1Umieść cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu. Gdy mieszanina zacznie bulgotać, dodaj orzeszki ziemne i wymieszaj.
  • Orzeszki ziemne pralinowe, chouchous - Przygotowanie krok 2Stale mieszaj drewnianą łyżką.
  • Orzeszki ziemne pralinowe, chouchous - Przygotowanie krok 3Karmel skrystalizuje się i utworzy rodzaj piasku wokół orzeszków ziemnych. Zdejmij rondel z ognia, umieść orzeszki na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia.
  • Orzeszki ziemne pralinowe, chouchous - Przygotowanie krok 4A teraz twoje chouchous są gotowe!

Obserwacje

Przechowywanie: w szczelnej puszce z dala od źródeł ciepła, twoje chouchous wytrzymają kilka tygodni.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: