Plecione brioszki z morelami

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
3 h 45 m

Na śniadanie lub w przerwie na przekąskę, rozkoszuj się tymi wilgotnymi brioszkami. Tutaj, dla jeszcze większej pyszności, przyprawiliśmy je dżemem morelowym. Prawdziwa uczta dla całej rodziny. Aby pomóc Ci śledzić kroki związane z przygotowaniem tego przepisu, a także naszą technikę składania, zamieściliśmy pisemne wyjaśnienia, zdjęcia i film! Dzięki temu nic nie umknie Twojej uwadze :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.12 (0.26€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania15 min


Obserwacje

Drożdże: Drożdże piekarskie nie mogą mieć kontaktu z solą ani cukrem, ponieważ spowoduje to ich dezaktywację. Można zastąpić 20 g świeżych drożdży 15 g drożdży suszonych: przed dodaniem ich do miski należy rozpuścić je w odrobinie ciepłego mleka.

Polewa: Brioszkę można udekorować ulubionym dżemem.

Kształt: Każda brioszka będzie inna w zależności od tego, jak pokroisz kiełbasę na początku: środkowa część będzie większa lub mniejsza.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+