Szwajcarskie brioszki

zagłosuj teraz
Przekąski
9 porcji
łatwe
4 h 44 m

Jeśli jesteś fanem wiedeńskich wypieków, prawdopodobnie już zakochałeś się w szwajcarskiej brioszce pośród croissantów i chocolatines ♥ Teraz dajemy Ci szansę na samodzielne przygotowanie tego przepisu! Ciasto brioche, krem waniliowy, chipsy czekoladowe: to wszystko jest tutaj! Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z poniższymi krokami ↓


Składniki

9

Ciasto na brioszki :

Krem budyniowy :

Polewa :

Polewa :

Syrop :

Szacowany koszt: 4.08 (0.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Czas oczekiwania3 h 30 m
Gotowania14 min


Obserwacje

Czy szwajcarskie bułeczki można zamrozić?
Zalecamy zamrożenie ich przed pieczeniem, jeśli chcesz upiec je po trochu.

Jaki jest stosunek drożdży suszonych do drożdży świeżych?
Do tego przepisu potrzebna będzie 1 saszetka drożdży suszonych lub 10 g drożdży świeżych.

Czy można zmniejszyć ilość cukru w tym przepisie?
Nasz crème pâtissière naprawdę nie zawiera dużo cukru, więc będziesz zaskoczony jego niskocukrowym smakiem. Nie będzie można zmniejszyć ilości cukru w kremie.

Nie toleruję laktozy, czy są jakieś roślinne alternatywy?
Jeśli nie tolerujesz laktozy, możesz bez problemu przygotować ten przepis, zastępując mleko mlekiem roślinnym, a masło margaryną, zarówno w cieście na brioszki, jak i w kremie i polewie. Otrzymasz szwajcarskie brioszki bez laktozy :-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+