Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego
zagłosuj teraz
Na deser lub przekąskę przygotuj własne palmy z ciasta francuskiego! Przekonasz się, że to prawie tak proste, jak otwarcie pudełka ciastek z supermarketu :-) Z zaledwie 2 składników (ciasto francuskie i cukier) postępuj zgodnie z naszym domowym przepisem krok po kroku, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Przekąska, którą można umieścić w hermetycznym pudełku i włożyć do tornistra dzieci lub torby rodziców, aby zapewnić sobie smakowitą przerwę o każdej porze dnia.
Składniki
15
Szacowany koszt: 1.06Euros€ (0.07€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
- Rozwiń ciasto francuskie. Posyp je połową cukru. Przyciśnij je dłońmi, aby utrzymać je na miejscu.
- Odwróć ciasto francuskie i powtórz czynność.
- Zwiń ciasto francuskie do połowy, a następnie zwiń drugą stronę tak, aby spotkały się na środku. Wstawić do zamrażarki na 15 minut.
- Po tym czasie pokroić na 1 cm plastry i ułożyć na blasze do pieczenia.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz dłonie z ciasta francuskiego są gotowe!
Obserwacje
Dla dodatkowej przyjemności: jeśli chcesz, rozpuść trochę czekolady i zanurz w niej połowę dłoni z ciasta francuskiego :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!