Torta caprese fondante
zagłosuj teraz
Udaj się na wyspę Capri we Włoszech, aby odkryć ten pyszny Torta Caprese! Jest to łatwy w przygotowaniu deser o wspaniałym czekoladowym smaku, a rezultat jest miękki i rozpływający się w ustach. Nie ma co do tego wątpliwości: żaden członek rodziny nie będzie w stanie mu się oprzeć! Składnik, który zrobi różnicę? Proszek migdałowy! W połączeniu z jajkami nadaje ciastu wilgotną konsystencję, której nie sposób się oprzeć! Chwyć więc za fartuchy i postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten domowy deser!
Składniki
8
Szacowany koszt: 8.04Euros€ (1.01€/porcja)
Materiały
- tortownica o średnicy 24 cm
- Robot kuchenny (lub mikser)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Roztop masło z czekoladą. Wymieszać proszek migdałowy i cukier puder.
- Ubijaj jajka z cukrem coraz szybciej przez około 5 minut. Delikatnie wmieszaj migdały i cukier puder, a następnie czekoladę i roztopione masło.
- Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 5 minut w temperaturze 200°C, a następnie przez 25 minut w temperaturze 160°C w piekarniku z termoobiegiem na ruszcie.
- Pozostawić do ostygnięcia, wyjąć z formy i gotowe! Tortę Caprese można posypać cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!