Torta caprese fondante

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
40 min

Udaj się na wyspę Capri we Włoszech, aby odkryć ten pyszny Torta Caprese! Jest to łatwy w przygotowaniu deser o wspaniałym czekoladowym smaku, a rezultat jest miękki i rozpływający się w ustach. Nie ma co do tego wątpliwości: żaden członek rodziny nie będzie w stanie mu się oprzeć! Składnik, który zrobi różnicę? Proszek migdałowy! W połączeniu z jajkami nadaje ciastu wilgotną konsystencję, której nie sposób się oprzeć! Chwyć więc za fartuchy i postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten domowy deser!

Składniki

8

Materiały

  • tortownica o średnicy 24 cm
  • Robot kuchenny (lub mikser)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Torta caprese fondante - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Roztop masło z czekoladą. Wymieszaj proszek migdałowy i cukier puder.
  • Torta caprese fondante - Przygotowanie krok 2Ubijaj jajka z cukrem coraz szybciej przez około 5 minut. Delikatnie wmieszaj mieszankę migdałów i cukru pudru, a następnie czekoladę z roztopionym masłem.
  • Torta caprese fondante - Przygotowanie krok 3Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 5 minut w temperaturze 200°C, a następnie przez 25 minut w temperaturze 160°C w piekarniku z termoobiegiem na ruszcie.
  • Torta caprese fondante - Przygotowanie krok 4Pozostawić do ostygnięcia, wyjąć z formy i gotowe! Tortę Caprese można posypać cukrem pudrem i płatkami migdałów.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: