Zwykłe madeleines

zagłosuj teraz
Przekąski
4 porcji
łatwe
1 h 45 m

Miękkie i lekko kopulaste madeleines roztapiają serce o każdej porze dnia. To łatwy przepis, który z pewnością przeniesie Cię do czasów dzieciństwa. Tutaj oferujemy prostą wersję tych mignardises :-) Ale nie wahaj się urozmaicić smaku, dodając skórkę z cytryny lub czekoladową skorupkę! Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotować ten deser, ilustrując go zdjęciami. Reszta zależy od Ciebie!


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.63 (0.66€/porcja)

Materiały

  • Forma do madeleine, najlepiej silikonowa

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania15 min
  • Zwykłe Madeleines - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajka i cukier. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
    Dobrze wymieszać.
  • Zwykłe Madeleines - Przygotowanie krok 2Roztopić masło. Dodać do poprzedniej mieszanki. Ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.
  • Zwykłe Madeleines - Przygotowanie krok 3Wlać do foremek.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  • Zwykłe Madeleines - Przygotowanie krok 4Piec przez 6 minut w temperaturze 220°C, a następnie przez kolejne 6 minut w temperaturze 180°C.
  • Zwykłe Madeleines - Przygotowanie krok 5A teraz jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+