Zwykłe madeleines
zagłosuj teraz
Miękkie i lekko kopulaste madeleines roztapiają serce o każdej porze dnia. To łatwy przepis, który z pewnością przeniesie Cię do czasów dzieciństwa. Tutaj oferujemy prostą wersję tych mignardises :-) Ale nie wahaj się urozmaicić smaku, dodając skórkę z cytryny lub czekoladową skorupkę! Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotować ten deser, ilustrując go zdjęciami. Reszta zależy od Ciebie!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.63Euros€ (0.66€/porcja)
Materiały
- Forma do madeleine, najlepiej silikonowa
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania15 min
- Wymieszać jajka i cukier. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Dobrze wymieszać. - Roztopić masło. Dodać do poprzedniej mieszanki. Ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.
- Wlać do foremek.
Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. - Piec przez 6 minut w temperaturze 220°C, a następnie przez kolejne 6 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!