Biała kapusta z boczkiem

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
50 min

Masz resztki białej kapusty i nie wiesz, co z nią zrobić. Zamiast jeść ją jako sałatkę, ugotuj ją! Zajrzyj do lodówki, a znajdziesz tam boczek. Doskonale! Dodaj go i masz super prosty przepis! Uwielbiamy go przygotowywać w leniwe wieczory, kiedy nie wiemy, co zrobić na kolację, ale nadal chcemy zjeść domowe danie ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.53 (0.63€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min

  • Biała kapusta z boczkiem - Przygotowanie krok 1Zagotuj wodę z kostką rosołową. Odstawić na bok. Zrumienić boczek na rozgrzanej patelni.
  • Biała kapusta z boczkiem - Przygotowanie krok 2Po ugotowaniu dodać kapustę pokrojoną w cienkie paski. Delikatnie wymieszać.
  • Biała kapusta z boczkiem - Przygotowanie krok 3Dodaj około 1/4 bulionu, wymieszaj i pozostaw do ugotowania.
  • Biała kapusta z boczkiem - Przygotowanie krok 4Powtarzać tę czynność przez 40 minut, gotując na średnim ogniu, regularnie dodając bulion.
  • Biała kapusta z boczkiem - Przygotowanie krok 5Kapusta biała z boczkiem jest już gotowa!

Obserwacje

Białe wino: aby wzmocnić smak kapusty z boczkiem, dodaj 50 ml białego wina na początku gotowania.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+