Biała kapusta z boczkiem
zagłosuj teraz
Masz resztki białej kapusty i nie wiesz, co z nią zrobić. Zamiast jeść ją jako sałatkę, ugotuj ją! Zajrzyj do lodówki, a znajdziesz tam boczek. Doskonale! Dodaj go i masz super prosty przepis! Uwielbiamy go przygotowywać w leniwe wieczory, kiedy nie wiemy, co zrobić na kolację, ale nadal chcemy zjeść domowe danie ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.53Euros€ (0.63€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Zagotuj wodę z kostką rosołową. Odstaw na bok. Zrumień boczek na rozgrzanej patelni.
Po ugotowaniu dodaj kapustę pokrojoną w cienkie paski. Delikatnie wymieszaj.
Dodaj około 1/4 bulionu, wymieszaj i pozostaw do ugotowania.
Powtarzaj tę czynność przez 40 minut, gotując na średnim ogniu, regularnie dodając bulion.
I voilà, twoja kapusta biała z boczkiem jest gotowa!
Obserwacje
Białe wino: aby wzmocnić smak kapusty z boczkiem, dodaj 50 ml białego wina na początku gotowania.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!