Biała kapusta z boczkiem
zagłosuj teraz
Masz resztki białej kapusty i nie wiesz, co z nią zrobić. Zamiast jeść ją jako sałatkę, ugotuj ją! Zajrzyj do lodówki, a znajdziesz tam boczek. Doskonale! Dodaj go i masz super prosty przepis! Uwielbiamy go przygotowywać w leniwe wieczory, kiedy nie wiemy, co zrobić na kolację, ale nadal chcemy zjeść domowe danie ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.53Euros€ (0.63€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Zagotuj wodę z kostką rosołową. Odstawić na bok. Zrumienić boczek na rozgrzanej patelni.
- Po ugotowaniu dodać kapustę pokrojoną w cienkie paski. Delikatnie wymieszać.
- Dodaj około 1/4 bulionu, wymieszaj i pozostaw do ugotowania.
- Powtarzać tę czynność przez 40 minut, gotując na średnim ogniu, regularnie dodając bulion.
- Kapusta biała z boczkiem jest już gotowa!
Obserwacje
Białe wino: aby wzmocnić smak kapusty z boczkiem, dodaj 50 ml białego wina na początku gotowania.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!