Bułki bez zagniatania - chrupiące i puszyste!

zagłosuj teraz
Side dish
12 porcji
łatwe
3 h 5 m

Posiłek przygotowany od podstaw, aż po kawałki chleba! Tutaj możesz samodzielnie przygotować te bułki. Zaletą tego przepisu jest to, że nie wymaga wyrabiania ciasta, więc jest nieco szybszy w przygotowaniu ;-) Postępuj zgodnie z naszymi krokami przygotowania i nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią w sekcji komentarzy.


Składniki

12
Szacowany koszt: 0.74 (0.06€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania2 h 10 m
Gotowania25 min


Obserwacje

Jakiej mąki powinienem użyć do wypieku chleba?
Do wypieku tego chleba nadają się wszystkie mąki zawierające gluten. Można użyć mąki T45 do wypieku białego chleba lub, jak pokazano tutaj, mąki T80 do wypieku chleba półpełnego. Można również przygotować mieszankę mąk: 400 g mąki pszennej i 100 g mąki żytniej, orkiszowej lub gryczanej, aby nadać ciastu nieco smaku. Dominującą mąką powinna pozostać mąka pszenna.

Jaki jest ekwiwalent drożdży świeżych/suchych?
W tym przypadku ekwiwalent świeżych drożdży wynosi 20 g.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+