Chrupiąca cebula w frytkownicy powietrznej, super chrupiąca i smaczna

zagłosuj teraz
Side dish
5 porcji
łatwe
23 min

Frytownica powietrzna pojawiła się w kuchniach, a wraz z nią wiele innowacyjnych i zdrowszych przepisów. Jednym z nich, który podbił kubki smakowe, jest chrupiąca cebula przygotowana we frytkownicy. Niezwykle wszechstronna i łatwa w przygotowaniu, z zaledwie kilkoma składnikami i kilkoma minutami, będziesz mieć pyszny, chrupiący dodatek do każdego posiłku. Używaj ich do kanapek, sałatek, podawaj z mięsem lub kurczakiem, a nawet jako przystawkę. Sprawdź nasze kroki i ciesz się tym przepisem!


Składniki

5

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania18 min

Obserwacje

Co oznacza chrupiąca cebula?
Chrupiąca cebula, jak sama nazwa wskazuje, to chrupiąca cebula.

Jaki rodzaj cebuli został użyty w tym przepisie?
Aby przygotować chrupiącą cebulę, najlepiej użyć twardszej cebuli, takiej jak biała lub żółta. Cebula fioletowa i czerwona nie są zalecane.

Jak przyprawić chrupiącą cebulę we frytkownicy Air Fryer?
Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką, czosnkiem w proszku lub innymi przyprawami. Oliwa z oliwek i mąka (lub skrobia) są niezbędne do uzyskania chrupiącego efektu.

Nie masz frytkownicy powietrznej?
Przygotuj chrupiącą cebulę w piekarniku lub frytkownicy.

Jak przechowywać chrupiącą cebulę?
Po ostygnięciu umieść je w szczelnym pojemniku.

Gdzie podawać chrupiącą cebulę?
W sałatkach lub kanapkach, takich jak hamburgery, wrapy, hot dogi i inne. Bardzo wszechstronna, chrupiąca cebula może być również używana jako przystawka lub jako dodatek do mięsa i kurczaka.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+