Chrupiące, miękkie gnocchi z air fryer, gotowe w zaledwie 10 minut!
Kontynuując naszą pyszną wersję z parmezanem, wypróbowujemy teraz jeszcze prostszy przepis na chrupiące, ciągnące się gnocchi z Air Fryer, gotowe w mgnieniu oka! Idealne jakododatek (świetnie zastępują na przykład pommes dauphine) lub jako dip do aperitifu z sosem pomidorowym lub domowym guacamole, te gnocchi bez smażenia z pewnością będą hitem :-)
Składniki
Materiały
- Frytkownica powietrzna (tutaj dwukomorowa frytkownica powietrzna Ninja Foodi AF300EU 7,6 l)
Przygotowanie
- Lekko naoliwić tacę frytownicy Air fryer, a następnie umieścić na niej gnocchi i ponownie naoliwić. Potrząśnij tacą, aby równomiernie rozprowadzić gnocchi, a następnie zamknij urządzenie.
- Włącz frytkownicę Air Fryer, ustaw temperaturę 200°C na 10 minut i rozpocznij smażenie.
- Dodaj sól i pieprz, wymieszaj i gotowe!
Obserwacje
Jak przechowywać gnocchi ugotowane we frytkownicy Air Fryer?
Umieść w szczelnej puszce i przechowuj w lodówce do 3 dni. Aby je odgrzać, gotuj je we frytkownicy Air Fryer przez 3 minuty w temperaturze 180°C.
Czy gnocchi można doprawić za pomocą Air Fryer?
Jak najbardziej, wystarczy doprawić je solą, pieprzem, oregano i czosnkiem w proszku przed umieszczeniem na tacy.
Jakiej frytkownicy powietrznej używaliśmy?
Użyliśmy dwukomorowej frytkownicy Ninja Foodi AF300EU o pojemności 7,6 l.