Chrupiące, miękkie gnocchi z air fryer, gotowe w zaledwie 10 minut!

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
11 min

Kontynuując naszą pyszną wersję z parmezanem, wypróbowujemy teraz jeszcze prostszy przepis na chrupiące, ciągnące się gnocchi z Air Fryer, gotowe w mgnieniu oka! Idealne jakododatek (świetnie zastępują na przykład pommes dauphine) lub jako dip do aperitifu z sosem pomidorowym lub domowym guacamole, te gnocchi bez smażenia z pewnością będą hitem :-)


Składniki

2

Materiały

  • Frytkownica powietrzna (tutaj dwukomorowa frytkownica powietrzna Ninja Foodi AF300EU 7,6 l)

Przygotowanie

Czas przygotowania1 min
Gotowania10 min

  • Chrupiące, miękkie gnocchi z Air fryer, gotowe w zaledwie 10 minut! - Przygotowanie krok 1Lekko naoliwić tacę frytownicy Air fryer, a następnie umieścić na niej gnocchi i ponownie naoliwić. Potrząśnij tacą, aby równomiernie rozprowadzić gnocchi, a następnie zamknij urządzenie.
  • Chrupiące, miękkie gnocchi z Air fryer, gotowe w zaledwie 10 minut! - Przygotowanie krok 2Włącz frytkownicę Air Fryer, ustaw temperaturę 200°C na 10 minut i rozpocznij smażenie.
  • Chrupiące, miękkie gnocchi z Air fryer, gotowe w zaledwie 10 minut! - Przygotowanie krok 3Dodaj sól i pieprz, wymieszaj i gotowe!

Obserwacje

Jak przechowywać gnocchi ugotowane we frytkownicy Air Fryer?
Umieść w szczelnej puszce i przechowuj w lodówce do 3 dni. Aby je odgrzać, gotuj je we frytkownicy Air Fryer przez 3 minuty w temperaturze 180°C.

Czy gnocchi można doprawić za pomocą Air Fryer?
Jak najbardziej, wystarczy doprawić je solą, pieprzem, oregano i czosnkiem w proszku przed umieszczeniem na tacy.

Jakiej frytkownicy powietrznej używaliśmy?
Użyliśmy dwukomorowej frytkownicy Ninja Foodi AF300EU o pojemności 7,6 l.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+