Faux-mage frais czosnek i zioła (wegański ser na bazie soi!)

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
24 h 5 m

Rozsmaruj go na tostach lub użyj do dekoracji grzybów, ten sztuczny mag zrobiony z jogurtu sojowego zaskoczy Cię tak samo, jak zachwyci! Nie ma tu śladu laktozy, więc jest to świetny wegański przepis na wprowadzenie przyjaciół i rodziny do tej diety. A jeśli chodzi o jego przygotowanie, jest to kolejny wyjątkowo łatwy przepis! Jedyną rzeczą, którą musisz wiedzieć przed zrobieniem tego wegańskiego sera, jest to, że musi on odpoczywać przez około 24 godziny, aby uzyskać idealną konsystencję. Co do reszty, pozwolimy ci postępować zgodnie z naszymi szczegółowymi krokami poniżej ↓ ↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.64 (1.32€/porcja)

Materiały

  • 2 arkusze gazy
  • 1 sito
  • 1 miska na sałatkę
  • 1 miska

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania24 h
  • Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
  • Umieść durszlak w misce. Upewnij się, że między durszlakiem a miską jest wystarczająco dużo miejsca, aby mieszanina mogła prawidłowo spłynąć.
  • Rozwiń arkusze gazy i zalej je mieszanką jogurtową. Umieścić w lodówce na 24 godziny.
  • Po upływie tego czasu preparat wydzieli wodę, a zatem będzie mniej płynny: to jest twój ser warzywny!
  • Umieścić w kokilce, wymieszać i spróbować. W razie potrzeby dostosuj smaki, dodaj odrobinę posiekanego szczypiorku i podawaj! Smacznego :-)

Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać ten wegański ser?
Można go przechowywać przez 4 dni w szczelnej puszce w lodówce.

Czy mogę użyć innych jogurtów roślinnych?
Niestety nie, ponieważ mleko sojowe jest jedynym, które ma zdolność "zsiadania się" jak jogurty z mleka zwierzęcego.

Czy ten przepis można przygotować z jogurtami z mleka zwierzęcego?
Tak, bez żadnego problemu!

Czy ten przepis smakuje jak jogurt sojowy?
Wcale nie! W szczególności dzięki dodatkowi cytryny!

Jak mogę doprawić mój wegański ser?
Możesz dodać szalotkę lub zastąpić szczypiorek pietruszką.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+